Nieuw op het ontwikkelaarscongres WWDC: de nieuwe Apple Watch-update (watchOS 7). Deze biedt onder andere de mogelijkheid om je slaapritme te tracken en je te helpen met het wassen van je handen.    

Apple wast je handen en laat je tracken in bed

by Jelle Passchier
458 views

In de maand juli houdt Apple traditiegetrouw zijn ontwikkelaarscongres WWDC. Dit jaar vond het, vanwege het coronavirus, online plaats. Met ‘hilarische’ (ingestudeerde) grapjes was het weer een heerlijk avondje vol tech en plezier. Zo kondigde Apple diverse software-updates, producten en andere vernieuwingen aan. Eén van deze vernieuwingen is een nieuwe Apple Watch-update.


Vinger aan de pols

De nieuwe update (watchOS 7) biedt onder andere de mogelijkheid om je slaapritme te tracken en je te helpen met het wassen van je handen. Het horloge detecteert namelijk automatisch of je goed je handen wast, checkt of het stromend water of zeep hoort en bevat een timer die je minimaal twintig seconde je handen laat wassen. In tijden van corona toch heel relevant en hiermee is Apple dan ook helemaal bij de tijd- snappen jullie hem? Bij de tijd… horloge… geniaal!

Het tracken van je slaap gaat middels sensoren in het horloge, deze sensoren meten wanneer je ‘s nachts beweegt en zien zo hoe lang en hoe diep je iedere nacht slaapt. Er is wel een nadeel, een Apple Watch gaat zo’n 18 uur mee op één acculading en daarom leggen veel mensen hem ’s nachts aan de lader om hem overdag vervolgens te kunnen dragen. Voor de slaaptracking moet je echter het horloge om je pols hebben, maar wanneer ga je dan je horloge opladen?

WatchOS 7 komt dit najaar uit en is beschikbaar voor de ‘Apple Watch derde generatie’ uit 2017 en nieuwere modellen.

Apple Watch handwastool

Apple Watch handwastool

You may also like