Amsterdam Corona

Digitale expositie Amsterdam Museum “Corona in de stad”

by Jacqueline Bourgonje
0 comment

De impact van het coronavirus op de stad Amsterdam en haar  inwoners is vanaf vrijdag te zien in de digitale expositie Corona in de stad van het Amsterdam Museum. Burgemeester Femke Halsema opent de expositie met een persoonlijke videoboodschap.

De tentoonstelling laat aan de hand van diverse kunstvormen zien hoe Amsterdam de coronacrisis beleeft en bestaat uit werken van zowel professionals als amateurkunstenaars.

De afgelopen weken konden alle Amsterdamse creatievelingen hun kunstvormen inzenden via het Corona in de stadplatform van het Amsterdam Museum.

Het Amsterdam Museum verzamelde bijna 500 persoonlijke verhalen en ervaringen van Amsterdammers in de vorm van tekst, video, fotografie en audio.

Een team van gastcuratoren, kunstenaars en conservatoren,  was verantwoordelijk voor de selectie van videoclips, liedjes, tekeningen, anekdotes, initiatieven en beelden van de lege stad tot coronakledingstukken ontworpen door bekende Amsterdamse designers en kunstenaars.

We zitten ook nog midden in de crisis, dus de beleving kan nog elke dag veranderen.  Dit betekent dat iedereen nog steeds zijn of haar werk nog in kan sturen.

You may also like