Evenementenbranche in het rood op het Malieveld: ‘Help’

Evenementenbranche in het rood op het Malieveld: ‘Help’

by Arianna Ardia-Wenink
0 comment

De sector verkeert door de coronacrisis in zwaar weer. Het is nu code rood voor de evementenbranche. En dat wilde de branche gisteren duidelijk maken met een actie: vijfhonderd eventprofessionals vormden met een menselijke ketting van dominostenen het woord ‘HELP’ op het Haagse Malieveld, waarna ze als dominostenen omvielen.  Zij vragen om hulp vanuit het kabinet, met name op financieel vlak.
 

Code rood op het Malieveld

De directeur van CLC-VECTA, de branchevereniging voor eventprofessionals spreekt namens initiatiefnemer Eventplatform.nl, waar mensen uit de branche zich de afgelopen dagen konden aanmelden voor de Code rood actie. Event managers, programmeurs, logistiek medewerkers, managers van artiesten, cateraars, technici, geluidsmannen en-vrouwen en alle andere toeleveranciers, werden opgeroepen in het rood naar de demonstratie te komen en als dominostenen om te vallen in een formatie die het woord ‘help” vormt. Dat deden ze een tweede keer staand met een rode paraplu in de hand.

Met deze actie vraagt de branche aandacht voor hun situatie.

 

Night of Live – 25 augustus

Gisteren werden er op verschillende plekken in heel Nederland gebouwen rood oplicht. Om vijf voor twaalf werden alle lichten weer gedoofd.

Twee weken geleden kleurden ook al verschillende gebouwen rood.  Op 11 augustus om 21:00 uur kleuren de gebouwen van de Tweede Kamer en meer dan 200 panden bloedrood.

undefined | marketingSpark

Code rood voor de evenementenbranche

[Bron: Eventbranche] [Featured Foto: fotograaf Nico Alsemgeest via Eventplatform]

 

You may also like