thuiswerken

Helft Nederlanders wil blijven thuiswerken

by Arianna Ardia-Wenink
0 comment

Bijna de helft (49%) van de Nederlanders wil ook na de coronacrisis doorgaan met thuiswerken. Dat blijkt uit onderzoek van Intermediair en Nationale Vacaturebank  onder ruim 1000 Nederlanders.

Gevraagd naar wat ze als positief ervaren aan het thuiswerken, noemt 68% het feit dat ze geen reistijd meer hebben. 61% zegt de eigen tijd zo beter te kunnen indelen en 29% vindt het een pluspunt dat ze meer tijd hebben voor het gezinsleven.

Mensen zonder kinderen geven aan meer te sporten dan voor de Coronacrisis. Ook kunnen mensen zonder kinderen zich thuis beter concentreren dan op de werkplek. Dit geldt niet voor mensen met kinderen: 13%  geeft aan meer te sporten en 25% zegt zich beter te kunnen concentreren.

68% van de lager opgeleide respondenten geeft aan in de toekomst vaker te gaan thuiswerken. Ze verwachten ook dat de werkgever daar straks makkelijker voor in zal stemmen.

thuiswerken

Onderzoek van Intermediair en Nationale Vacaturebank

Toch zijn er ook werkenden die liever teruggaan naar de werkplek zodra dat weer mogelijk is. De voornaamste reden? We missen onze collega’s. 59 % geeft aan zijn collega’s te missen. Bij hoger opgeleiden geeft zelfs 65% aan collega’s te missen.  Voor slechts 13%  is eenzaamheid een reden om weer naar kantoor te willen gaan.

You may also like