”In cultuurland rijdt iedereen kris kras door elkaar”

by Jelle Passchier
133 views

Stel je voor: je rijdt in Rome, Italië. Iedereen rijdt kris kras door elkaar, men weet niet waar men heen moet en dit resulteert in één groot verkeersinfarct. Met deze prachtige metafoor zou je de cultuursector anno nu kunnen beschrijven. In deze chaos probeert marketingSpark straks een mooi, strak en overzichtelijk knooppunt te vormen. Dit moet gaan gebeuren door middel van nieuwe en unieke content over en uit de cultuursector.  Er moet uiteindelijk één cultuurplatform komen wat hét knooppunt moet worden van verschillende content rondom cultuur.

Creativiteit met een hoofdletter H

Zoals we al eerder schreven is marketingSpark druk bezig met samenwerkingen en projecten om de focus meer op cultuur te leggen. (Over alle details en plannen van dit project overigens later meer). Het project is echter al in volle gang en er is momenteel ook begonnen aan de samenwerking met studenten van de opleiding ‘Creative Business’. Samen met ‘HM3-Productions’, de naam van de projectgroep, wordt gekeken naar welke (creatieve) mediaconcepten, producten en/of diensten het meest geschikt zouden zijn voor ons nieuwe platform. De leden van HM3-Productions stellen zich in dit artikel even aan u voor:

Jonge frisse blik voor een jonge doelgroep

HM3-Productions is een groep ondernemende en creatieve tweedejaars studenten vanuit hogeschool Inholland te Haarlem. Als onderdeel van de studie Creative Business wordt er gekeken naar actuele problemen uit het werkveld en de vraag hoe deze aangepakt kan worden. Zodoende is HM3-Productions sinds september 2021 voor marketingSpark aan het werk met de volgende ontwerpvraag: Hoe kan HM3-Productions met doeltreffende mediaconcepten een jongere doelgroep (18-26 jaar) naar het nieuwe cultuurplatform trekken? HM3 Productions gaat een effectieve oplossing creëren voor deze probleemstelling.

Het team van HM3 Productions v.l.n.r. Thijs, Tess, Calvin, Nicky en Jeffrey

Het team van HM3 Productions v.l.n.r. Thijs, Tess, Calvin, Nicky en Jeffrey

Thijs Dijkstra (23, Heiloo)
Ik ben Thijs Dijkstra, een 23-jarige tweedejaars student Creative Business aan de hogeschool Inholland te Haarlem. In deze opleiding kijken wij naar vraagstukken uit de creatieve industrie welke wij op een creatieve manier gaan aanpakken. Zo ook nu bij marketingSpark. Ik ben Creative Manager van HM3 Productions en daarmee verantwoordelijk voor de online werkomgevingen. Ik heb een passie voor klassieke Volvo’s, filmen, fotografie, skiën en reizen.


Calvin Tarroe (20, Zaanstad)
Ik ben Calvin Tarroe, één van de general managers van HM3-productions. Ik ben de eindverantwoordelijke voor het gehele product die geleverd wordt aan marketingSpark. Voor mijn huidige studie heb ik ‘Marketing & Communicatie’ niveau 4 afgerond, deze opleiding sluit goed aan op de opleiding Creative Business die ik nu volg. Ik ben ondernemend en kan met iedereen samenwerken en ik hou van voetbal en Mixed martial arts. Ik beoefen ook beide sporten en heb er veel passie voor. Naast dat ik deze sporten beoefen bekijk ik deze sporten ook.


Jeffrey de Jong (20, Waarland)
Ik ben Jeffrey de Jong, de accountmanager intern van HM3 Productions. Ook zorg ik voor de begroting van de productie. Zelf hou ik van sporten en uitgaan. Ook hou ik me veel bezig met films en series, daarom heb ik ook de opleiding Creatieve Business gekozen omdat ik graag in de toekomst iets in de filmindustrie wil doen.


Tess van den Nouwland (19, Santpoort)
Ik ben Tess van den Nouwland. Ik zit nu het tweede jaar van de studie Creative Business. Voor deze studie heb ik al een marketingopleiding afgerond. Binnen het team van HM3-productions ben ik één van de general managers. Ik ben verantwoordelijk voor de eindopdracht die aan marketingSpark wordt geleverd. In mijn vrije tijd doe ik veel aan tennis en padel. Daarnaast hou ik er ook van om met vriendinnen op een terrasje te zitten.


Nicky van den Kommer (20, Haarlem)
Ik ben Nicky van den Kommer, tweedejaars student Creative Business bij de hogeschool Inholland Haarlem. Ik ben deze opleiding gaan doen omdat mijn passie bij tv en films liggen. Met deze opleiding wil ik daar later dan ook mijn beroep van maken. In HM3-Productions ben ik de accountmanager extern. Dat betekent dat ik voornamelijk bezig ben met de notulen, contact heb met de opdrachtgever en ervoor zorg dat alles op tijd ingeleverd is. Naast het drukke studentenleven besteed ik mijn vrije tijd aan voetbal, films, series, muziek luisteren en afspreken met vrienden en vriendinnen.

Nieuwsgierig naar onze aankomende projecten?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Instagram, Facebook en/of LinkedIn, zo mis je niets!

 

 

 

You may also like