Maurice de Hond na blokkade terug op LinkedIn

Maurice de Hond na blokkade terug op LinkedIn

by Arianna Ardia-Wenink
0 comment

De blokkade op het account van Maurice de Hond op het sociale medium LinkedIn is opgeheven. Dat heeft Maurice de Hond zelf laten weten. Hij kreeg vorige van LinkedIn de mededeling dat hij tegen de gebruiksvoorwaarden van het platform had gezondigd en zijn account werd geblokkeerd.

Maurice de Hond had op LinkedIn en andere sociale media onder meer links naar stukken op zijn website geplaatst waarin hij kritisch is over het coronabeleid van het kabinet. De Hond bepleit meer aandacht voor ventilatie om verspreiding van het virus via aerosolen, kleine druppeltjes, te voorkomen.

In een verklaring van het dochterbedrijf van Microsoft staat onder meer dat ‘hij inhoud heeft gedeeld die zij hebben beoordeeld en die in strijd is bevonden met hun policy, dat geen bijdragen zijn toegestaan die rechtstreeks in tegenspraak zijn met de richtlijnen van vooraanstaande wereldwijde gezondheidsorganisaties en volksgezondheid autoriteiten’.

Maurice de Hond maakt bekend dat na een ”constructief gesprek” tussen De Hond en LinkedIn het account weer in de lucht is.  Maurice de Hond geeft op zijn LinkedIn profiel aan: “Ik vind dat deze definitie te veel beperkingen stelt aan professionele discussies tijdens deze Covid-19 crisis. Juist omdat de gezondheidsinstanties zelf zeggen dat er nog zoveel over het virus niet bekend is. Maar ook dat mijn betreffende inhoud rondom het onderwerp aerosolen ook niet ‘in strijd met de policy” zijn.
Een mooi voorbeeld is dat Merkel dinsdag heeft gezegd dat aerosolen een belangrijke rol spelen bij de verspreiding van het virus.
Twee weken geleden was een dergelijke uitspraak van mij blijkbaar in strijd met de policy. En hoe is dat dan vandaag?
Ik zal ook vanaf nu net zo scherp en duidelijk blijven zijn in mijn conclusies. Duidelijk voor u, maar dusdanig dat ze hopelijk wel binnen die policies blijven.’

Fijn dat Maurice de Hond weer terug is op LinkedIn. Of je het met hem eens bent of niet, goed dat we toch ook de ongecensureerde verhalen te horen krijgen. 

[Bron: NOS, De Telegraaf en de LinkedIn profielpagina van Maurice de Hond]

You may also like