Nederlands Film Festival 2020

Nederlands Film Festival 2020

by Arianna Ardia-Wenink
0 comment

Van 25 september t/m 3 oktober 2020 kun je de 40e editie zowel online als op locatie het Nederlands Film Festival (NFF) mee beleven, vanaf thuis of  in de bioscoop bij jou om de hoek.

Het Nederlands Film Festival in Utrecht is een must voor iedereen die geïnteresseerd is in films. Het is het belangrijkste evenement binnen de Nederlandse filmindustrie.

Via filmfestival.nl kun jij eind september vanaf je eigen scherm genieten van films, Q&A’s, talkshows, masterclasses en online ontmoetingen met makers. Daarnaast vinden alle premières in de bioscopen in Utrecht plaats. Dagelijks wordt ook een serie publiekspremières, parallel aan de premières in Utrecht, door het hele land georganiseerd.

Van enorm beroemd tot bijzonder obscuur en van speelfilms en documentaires tot korte films en tv-producties: ruim 150.000 mensen bekijken meer dan 400 korte en lange films op vijftien locaties.

De eerste titel is al bekendgemaakt: onze openingsfilm is BULADÓ. Een ander onderdeel van het NFF wat je op locatie kunt ervaren is de NFF Interactive Expo.

 

Publiek Film Festival

Het Nederlands Film Festival wordt bezocht door filmwetenschappers, studenten, producenten, regisseurs en filmmakers, programmeurs, geschiedkundigen en het grote publiek.

 

Programma Film Festival 2020

NFF 2020 komt dichterbij! Tijd voor een overzichtje met wat er tot nu toe al bekend is gemaakt.  Vind op de website van het NFF het programma en alle informatie.

 

Publieksstemming favoriete Gouden Kalf winnaars

Het Nederlands Film Festival (NFF) is 40 jaar en viert dat met de Top 40 favoriete Nederlandse speelfilms van het publiek. Om tot een Top 40 te komen van favorieten, nodigt het Nederlands Film Festival iedereen uit te gaan stemmen. Er kan worden gekozen uit bijna 200 lange speelfilms die de afgelopen 40 jaar bekroond zijn met het felbegeerde Gouden Kalf. Stem mee op jouw mooiste, ontroerendste, spannendste, leukste en meest bijzondere Nederlandse films in de Top 40-publieksstemming. Je kunt stemmen op www.top40nlfilms.nl.

Stem op Top 40

Stemmen kan tot en met 7 augustus 2020. De uitslag van de Top 40-Nederlandse Films wordt bekendgemaakt op filmfestival.nl en top40nlfilms.nl.

VIP-filmarrangement voor stemmers

Is een familiefilm jouw favoriet, of wordt het toch die ene klassieker? Als je stemt maak je kans op een VIP-filmarrangement tijdens het Nederlands Film Festival.

You may also like