OnePlus Nord aangekondigd, en hoe…

by Jelle Passchier
1 comment

We hebben allemaal wel eens het gevoel van ”waar zit ik nou eigenlijk naar te kijken.” Als je Sylvie Meis bijvoorbeeld weer ziet op Shownieuws of Gaby Blaaser in the Bachelorette, zo’n moment. Je kijkt er naar en je hoort en ziet het aan. Maar waarnaar je kijkt en waarom, je hebt werkelijk waar geen idee. En precies dit gevoel ontstond er tijdens de presentatie van de OnePlus Nord, de nieuwe smartphone van het Chinese OnePlus. Je keek er naar, je hoorde en zag het aan, maar waarnaar  je keek…. Werkelijk geen idee.

AR presentatie

Het leek OnePlus leuk om de presentatie van de OnePlus Nord in AR (augmented reality) te doen. Om de presentatie in AR te volgen moest je de OnePlus App downloaden en een soort QR-code scannen. Op deze manier kon je de OnePlus Nord ‘door de lens’ van je smartphone zien in je eigen huis en de presentatie op deze manier volgen.
Het is leuk dat OnePlus eens iets nieuws probeert, en voor even was het ook leuk, maar verder… Het was het gewoon niet, het werkte net niet lekker en na twee minuten had je het wel gezien.

Gelukkig kon je de presentatie van de OnePlus Nord ook ‘old style’ volgen middels een livestream. Deze livestream werd gepresenteerd door de YouTuber ‘Unbox Therapy’. De presentatie was (hoe zullen we het noemen?) bijzonder. Unbox Therapy praatte alles bij elkaar en werd ‘ondersteund’ door fragmenten van OnePlus die via AR op het bureau van de presentator werden geplaatst. Dit liep, zacht gezegd, niet helemaal lekker. De presentator en de audio van het fragment liepen vaak door elkaar heen, de fragmenten waren niet verrassend, de setting was saai en je zat feitelijk te kijken naar hoe de presentator naar de fragmenten keek, niet heel interessant.

OnePlus NordOnePlus

Presentatie OnePlus Nord

OnePlus Nord, het cadeautje uitgepakt

Maar het belangrijkste is natuurlijk waar de presentatie uiteindelijk over ging en hierover kunnen we kort zijn: bijna alle specificaties van de OnePlus Nord die van te voren gelekt waren bleken waar te zijn. Voor een overzicht hiervan lees je meer in ons eerdere bericht.
Het toestel komt in de kleuren grijs en (licht) blauw en gaat minimaal 399,- kosten. Hiermee lijkt het een erg interessante telefoon te worden. Hou hem hier!

PS waar komt toch de naam OnePlus Nord vandaan? OnePlus zelf geeft aan dat het steeds beter met ze gaat en dat ze de weg omhoog hebben gevonden: de weg naar het noorden (vind ervan wat je vindt).

You may also like

1 comment

Samsung Note 20 (Ultra) aangekondigd, en hoe... - marketingSpark August 6, 2020 - 2:08 pm

[…] Geen musical, wel zwaaiende mensen met smileys, vlaggetjes en AR (augmented reality), net zoals OnePlus dat […]

Comments are closed.