Reorganisatie bij wetenschapsmuseum NEMO, vijftig banen verdwijnen

Reorganisatie bij wetenschapsmuseum NEMO, vijftig banen verdwijnen

by Arianna Ardia-Wenink
2 comments

Bij wetenschapsmuseum NEMO in Amsterdam verdwijnen vijftig banen door de coronacrisis. Dat meldt het museum in een persbericht.

Michiel Buchel, de directeur van het wetenschapsmuseum meldt dat de uitbraak van COVID-19 een “grote impact” heeft gehad op het bedrijf.  Het museum kon met allerlei aanpassingen vanaf 1 juni weer bezoekers toelaten. Het aantal bezoekers is in vergelijking met jaren hiervoor toch gehalveerd. “Die halvering geldt ook voor de inkomsten waardoor we hard worden geraakt en forse bezuinigingen moeten doorvoeren. De ingreep die nu nodig is, is in het belang van de toekomst van het museum”,  legt Michiel Buchel, de directeur van het wetenschapsmuseum, uit.

NEMO is niet het eerste Amsterdamse bedrijf uit de cultuursector dat een reorganisatie aankondigt vanwege het coronavirus. Ook poppodium Paradiso en Het Koninklijk Concertgebouw meldden dat zij moesten reorganiseren vanwege het coronavirus. Bij Paradiso verdwijnt zo’n 10 procent van de vaste contracten. Gegevens over de reorganisatie van het Concertgebouw zijn nog niet bekend.

 

[Source: nu.nl]

You may also like

2 comments

Concertgebouw verplicht te reorganiseren vanwege miljoenenverlies - marketingSpark July 28, 2020 - 2:31 pm

[…] cultuursector dat een reorganisatie aankondigt vanwege het coronavirus. Ook poppodium Paradiso en wetenschapsmuseum NEMO meldden dat zij moesten […]

Paradiso reorganiseert en schrapt zestig banen - marketingSpark July 28, 2020 - 2:52 pm

[…] kondigden ook wetenschapsmuseum NEMO en Het Koninklijk Concertgebouw een reorganisatie […]

Comments are closed.