Rotterdam Ahoy reorganiseert en schrapt 108 banen

Rotterdam Ahoy reorganiseert en schrapt 108 banen

by Arianna Ardia-Wenink
0 comment

Rotterdam Ahoy heeft deze week een reorganisatie aangekondigd. Er zullen 108 banen worden geschrapt. In totaal werken er 270 mensen bij Ahoy. De reorganisatie is veroorzaakt door de impact van COVID-19 op de bedrijfssituatie.

Op 13 maart werd Rotterdam Ahoy na de aanwijzingen van overheidsmaatregelen gesloten voor evenementen. De  versoepelingen eind juni hebben maar een zeer beperkte verlichting geboden voor de organisatie. Jolanda Jansen, CEO: “Deze pijnlijke ingreep is helaas noodzakelijk om de continuïteit van Rotterdam Ahoy te waarborgen en onze organisatie weer toekomstgericht te krijgen. De evenementenbranche wordt ontzettend hard geraakt door deze crisis en de toekomst is nog uiterst onzeker. We hebben te kampen met een enorm verlies, met als gevolg bezuinigingsmaatregelen om de organisatie weer financieel gezond te krijgen. Helaas treft dat ook ons personeel; een onvermijdelijke stap in deze situatie.”

Rotterdam Ahoy ontslaat 40 procent van het personeel vanwege de coronacrisis. De ingreep, waarbij ruim honderd mensen hun baan verliezen, is volgens de organisatie noodzakelijk in het belang van de toekomst van de evenementenaccommodatie.

[Bron: AD]

 

You may also like