Samsung Galaxy S21: ”Alles is weg”

by Jelle Passchier
0 comment

SD Kaartlezer weg, gebogen scherm weg, glas weg, QHD weg, werkgeheugen weg, oplader weg, oordopjes weg, geld weg..

Maandenlange geruchten, honderden foto’s, tweets en andere berichten allemaal over de Samsung Galaxy S21. Gisteren was het dan eindelijk zover en werd de smartphone officieel aangekondigd en aan het publiek getoond. En wat zijn we teleurgesteld, en boos en nijdig en verbolgen en geërgerd en vergramd én wrevelig. Komt het over?

Niet meer de top

De Samsung Galaxy S-serie was altijd ‘top of the bill’, het beste van wat Samsung te bieden had. Samsung lijkt echter steeds meer van dit pad af te gaan. De Note 20 (niet Ultra) van afgelopen augustus was al een downgrade t.o.v. de Note van vorig jaar en ook de S21 biedt nauwelijks verbetering. De S21 heeft zelfs op meerdere vlakken een jasje uitgedaan ten opzichte van de S20 van afgelopen jaar. Zoals in de eerste zin van dit prachtige artikel al te lezen is zijn er meerdere aspecten weggelaten en niet meer aanwezig. De enige vernieuwingen lijken een snellere processor en betere software, niet echt een reden om enthousiast van te worden toch?

Samsung geeft dit jaar een kans aan de concurrenten om ze in te halen op het vlak van design, specificaties, cameraprestaties, prijs, eigenlijk alles…  

Jelle

Voor wie?

De vraag is dan ook welke kant Samsung op wil met deze telefoon en welk publiek het wil bedienen? De Samsung-fans zijn niet enthousiast en de echte ‘specificatie telefoonnerds’, de doelgroepen waar de S-lijn zich altijd op richt(te), ook niet. Ga ook maar na, de Samsung Galaxy S6 uit 2015 had een scherm met een hogere resolutie dan deze S21 en plastic voor een telefoon van 849 euro? Voor dit laatste valt er zeker wel wat te zeggen. Zo breekt plastic minder snel dan glas en bijna iedereen doet toch een hoesje om zijn of haar telefoon. Maar toch, echt premium is het niet.
Al deze concessies brengen wel een prijsdaling met zich mee. De S21 is 150 euro goedkoper dan het model van vorig jaar. Maar mensen die zoveel geld uitgeven voor een telefoon maakt dat vaak toch niks meer uit. Zij zouden kunnen gaan voor een S21+ of S21 Ultra, maar ook bij deze ontbreekt het aan vernieuwing en daarom ook aan enthousiasme.


Alle specificaties op een rijtje: 6.2″ Full-HD+ 120Hz scherm, 4000mAh accu, 128 of 256GB aan opslag, 2.9GHz Octa-core processor, 8GB RAM, Camera’s achter: Wide (12MP, f/1.8), Ultra wide (12MP, 0.5x, f/2.2), Telephoto (64MP f/2.0, 3x optische zoom met tot 30x (nutteloze) Space Zoom) Camera voorkant 10MP, Gorilla Glas 7 voor, Plastic achter, Gewicht 169 gram

 

You may also like