Samsung Galaxy Note 20 (Ultra) aangekondigd, en hoe…

by Jelle Passchier
0 comment

Samsung kennen we van hun grootse smartphone-aankondigingen, de zogenaamde Samsung Galaxy Unpacked events. Het hoogtepunt was in 2013, toen maakte ze zelfs een heuse musical om hun nieuwe smartphone te presenteren.  Ook gisteren was het weer tijd voor een Samsung Galaxy Unpacked en kondigde het bedrijf vol trots hun nieuwe Note 20-smartphones  aan. Geen musical, wel zwaaiende mensen met smileys, vlaggetjes en AR (augmented reality), net zoals OnePlus dat deed.

Gepassioneerde harmonie

”Elegantie noch trendy noch vluchtig, met een bronzen kleur vol harmonie.” Klinkt dat niet heerlijk? Zo noemde Samsung het design van de Note 20 Ultra. De bronzen kleur waarover hier wordt gesproken wordt overigens de ‘hoofdkleur’ van de Note 20-smartphones. Marketingtechnisch slim aangepakt want het valt op, is herkenbaar, luxe, iets nieuws, en we zien het weinig bij andere smartphones.
Samsung gaf tijdens hun presentatie verder veel kijkjes achter de schermen en ze gaven uitleg bij de gemaakte keuzes. Heerlijk subjectief, maar wel leuk om naar te kijken. De presentatie was bovendien zonder (fysiek) publiek, maar er waren wel ‘Samsung Members’ aanwezig middels een livestream. Deze Members zag je middels een scherm achter de presentator van de avond. We noemen het hier trouwens publiek, maar we zouden het ook supporters kunnen noemen. Applaudisseren,  waaieren met ‘smileys op een stok’, hartjes en vlaggetjes,  ze waren nogal enthousiast. Maar is dit terecht?

Samsung Unpacked 2020 Note 20

Zie je de smileys?

Duidelijk moeite met het maken van een hartje

Duidelijk moeite met het maken van een hartje..

Note 20 (Ultra): geen verrassingen, geen vernieuwingen

Tijdens de ruim anderhalf uur durende presentatie kondigde Samsung maar liefst zes nieuwe producten aan. Waaronder de Galaxy Buds Live (nieuwe oordoppen), twee nieuwe tablets, de nieuwe vouwtelefoon Galaxy Z Fold 2 en de Galaxy Note 20-smartphones. Vooral deze laatst vielen tegen.

De vernieuwingen waren namelijk gering, en enkele specificaties waren zelfs een downgrade t.o.v. de Note 10 en de Samsung S20-serie. De Note 20 (zonder Ultra) valt hierin, in negatieve zin, op. Met name het scherm en het design van dit toestel vielen tegen. Zo heeft het scherm een ververssnelheid van 60 hertz (60 beeldverversingen per seconde) terwijl de S20-serie en de Note 20 Ultra tot 120 hertz hebben. Hoe meer hertz, hoe vloeiender je telefoon aanvoelt. (Nog een vergelijking, de Realme 6 heeft een scherm met hogere ververssnelheid voor zo’n 220 euro).
Verder heeft het scherm een lagere resolutie dan zijn voorganger en is het design van plastic i.p.v. glas. Wij weten zo snel geen andere telefoon die ruim 1000 euro kost die gemaakt is van plastic.. Ook de processor is geen stap vooruit, evenmin de camera’s. De rest van de specificaties staat hieronder vermeld.

Samsung Note 20 Green

Samsung Note 20 Green

Belangrijkste specificaties: Exynos 992, 8 0f 12GB ram, 256 of 512GB aan opslag,  4300mAh of 4500mAh accu en een 6,7” (60Hz) amoled-schermen met full- resolutie (Note 20) of een 6,9” LTPO-amoledscherm (120Hz) met QHD-resolutie (Note 20 Ultra).
Camerasysteem: selfiecam (wide) en triple camera systeem achter (12mp wide camera, 12mp ultra-wide en 64MP persiscooplens (tot 30x zoom) en voor de Note 20 Ultra een 120mp wide camera, 12mp ultra-wide en 12mp persiscooplens (tot 50x zoom). 

You may also like