Samsung.. waar blijft Ballie?

by Jelle Passchier
0 comment

Tijdens de CES in 2020 presenteerde Samsung een robotje genaamd ‘Ballie’. Nu, ruim een jaar later, is Ballie echter nog steeds niet aangekondigd en te verkrijgen. Dat is jammer, want man wat is die leuk!

Dit is Ballie

Ballie is een klein, slim, geel en vooral heel schattig robotballetje die eigenlijk niets meer kan dan volgen en bliepen. Ballie beschikt over een camerasysteem waarmee hij mensen en dieren kan kan herkennen en kan volgen. Ook kan hij reageren op op commando’s en vrolijk naar je toe rollen als je bijvoorbeeld thuis komt.

May the force be with you Ballie

May the force be with you Ballie

Dit wordt Ballie(?)

Dat Ballie tijdens de aankondiging nog niet heel veel kon is ook één van de voornaamste redenen van Samsung om het robotje nog niet op de markt te brengen. Destijds werd al gezegd dat Ballie straks veel meer zou moeten kunnen en het middelpunt van je smarthome zou moeten worden. Je smartgordijnen, stofzuiger én televisie zouden straks allemaal door Ballie aangestuurd moeten kunnen worden. Hier is de technologie nog echter niet helemaal klaar voor en daarom is Ballie nog niet onder ons. Maar zeg nou zelf? Een geel robotje die blij bliepend naar je toe komt rollen als je thuis komt.. Dat is toch al meer dan voldoende?  Met anderen woorden: Samsung waar blijft Ballie?

We zijn allemaal in deze tijd wel een beetje toe aan een schattig balletje!

 

 

You may also like

Leave a Comment