Van september tot en met maart zal de prachtige Clipper Stad Amsterdam bij Het Scheepvaartmuseum afmeren en te bezoeken zijn.

STAD AMSTERDAM KOMT NAAR HET SCHEEPVAARTMUSEUM!

by Arianna Ardia-Wenink
0 comment

De Clipper Stad Amsterdam tot eind maart 2021 bij Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. 

De Clipper Stad Amsterdam komt begin september naar Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Na het succesvol afronden van het grootscheepse onderhoud bij Damen Shipyards in Den Helder verheugt de bemanning zich op het ontvangen van gasten aan boord van het prachtig vernieuwde schip!

Tot eind maart ligt de Clipper afgemeerd bij Het Scheepvaartmuseum. Vanaf 13 september is het schip elke woensdag en om de week op zondag open voor museumbezoekers. In samenwerking met het museum wordt een gevarieerd programma ontwikkeld voor bezoekers en voor bedrijven. De Clipper Stad Amsterdam is beschikbaar voor diverse kleinschalige evenementen zoals een vergadering, een maritieme lunch of een receptie.

Een unieke kans om het schip, wat veelal over de wereldzeeën vaart, te ontdekken!

 

Reactie Evert van Dishoeck, directeur Clipper Stad Amsterdam:

“Na een lange refit periode in Den Helder mogen wij ons gelukkig prijzen met zo’n mooie ligplek in Amsterdam, onze thuishaven. De bemanning heeft tijdens de periode hard meegewerkt op de werf en het complete onderhoud aan de tuigage voor haar rekening genomen. Nu is het tijd om samen met fans en bezoekers van Het Scheepvaartmuseum te genieten van het resultaat!”

”Binnen de huidige maatregelen kunnen er, met wat aanpassingen aan boord, gelukkig weer gasten aan boord ontvangen worden. In samenwerking met Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam zetten we een mooi programma in elkaar zodat zoveel mogelijk mensen ons kunnen bezoeken en kennis kunnen maken met de Clipper.”

 

Wanneer open voor publiek?

In de zeven maanden dat de Clipper Stad Amsterdam haar ligplaats heeft bij Het Scheepvaartmuseum, worden er onder andere maritieme exposities en workshops georganiseerd en zijn er rondleidingen tijdens schoolvakanties, Open Monumentendag en Museumnacht Amsterdam. Vanaf zondag 13 september is de Clipper iedere woensdag en om de week op zondag open voor museumbezoekers. Meer informatie is te vinden op de website van Het Scheepvaartmuseum.

De Clipper is ook beschikbaar voor het bedrijfsleven. In samenwerking met Het Scheepvaartmuseum kan er bijvoorbeeld een vergadering aan boord, een maritieme lunch, receptie of kleinschalig evenement worden georganiseerd. Bij alle evenementen aan boord zijn de COVID-19 maatregelen van kracht.

 

Reactie Michael Huijser, directeur Het Scheepvaartmuseum:

“De Clipper Stad Amsterdam is een schip wat naadloos aansluit bij onze missie Water verbindt Werelden. Amsterdams erfgoed op een hedendaagse manier vertaald. Duurzaam en educatief. We zijn dan ook ontzettend blij met de komst van de Clipper.”

 

Veilige haven

Het Scheepvaartmuseum doet er alles aan om een veilig en ontspannen bezoek te realiseren. Lees meer over de veiligheidsmaatregelen en boek een entreebewijs met starttijd voorafgaand aan het bezoek.

 

HET SCHIP

De Clipper is 76 meter lang en beschikt over 31 zeilen met een totale oppervlakte van 2200 vierkante meter. Het schip heeft een authentiek dwars tuig, een scherpe clipper boeg en vaart als passagiersschip onder Nederlandse vlag.

De Clipper heeft 14 luxe hutten, een ruime eetzaal (de longroom) voor diners en presentaties en een buitenbar.

De Clipper Stad Amsterdam kan privé geboekt worden voor luxe cruises en bedrijfsevenementen. Daarnaast kun je als gast aan boord verblijven voor een luxe cruises of een avontuurlijke zeilreis.

 

AAN DEK

Op het bovendek waant u zich op een historische klipper uit de negentiende eeuw. Het fraaie kaartenhuis, de drie enorme masten, de lijnen aan dek, het schitterend onderhouden teak houtwerk, de bemanning die de zeilen hijst en strijkt op de manier zoals dat in de negentiende eeuw ging: alles ademt de sfeer van de ruige, negentiende-eeuwse zeevaart. Tegelijkertijd heeft het passagierszeilschip Stad Amsterdam ook de luxe van de 21e eeuw voor u in petto.

Terwijl de bemanning het schip op koers houdt, serveert onze hospitality crew vanuit de bar aan dek heerlijke drankjes en hapjes, bereid door onze chef-kok in zijn kombuis.

 

DE LONGROOM

De longroom is voorzien van een ruime bar en een kleine bibliotheek. Er is plaats voor 55 personen tijdens een uitgeserveerde lunch of diner. Het warme houtwerk, het vele koper en het ronde trappenhuis met sierlijke spijlen doen denken aan de uitstraling van de legendarische Cutty Sark.

Natuurlijk zijn alle moderne audiovisuele middelen, voor presentaties en dergelijke, voor handen.
 

INFORMATIE

Vraag het Scheepvaartmuseum naar de mogelijkheden via events@hetscheepvaartmuseum.nl of 020-5232246.

You may also like