Tech in het zonnetje, wat te doen?

by Jelle Passchier
0 comment

Zweet op je rug, klotsende oksels, je hele lichaam badend in het zweet kortom: het was mieters warm. De hittegolf van afgelopen week duurde 13 dagen, en hier moet je maar van houden. Tijdens zo’n hittegolf kan elektronica zoals je telefoon of tablet in deze temperaturen snel oververhit raken, en dat is niet zo goed voor je techmeuk.. Gelukkig zijn er een paar simpele tips om je tech niet oververhit te laten raken. In dit artikel een paar ‘do’s’ en ‘don’ts’! 

Nee nee, niet in de koelkast leggen!

Laten we meteen met een duidelijke ‘don’t’ beginnen, leg je warme smartphone niet in de koelkast! Een plotselinge grote temperatuurverandering kan je smartphone namelijk voorgoed beschadigen, en dit wil je niet toch?
Afkoelen van je smartphone werkt echter wel, maar doe dit dan bijvoorbeeld met een (mini) ventilator, leg je smartphone in de schaduw of haal het hoesje van je telefoon. En oh ja, blazen helpt soms ook. Ziet er belachelijk uit, maar toch..

Zeg ja tegen rust, innerlijke smartphonerust

Wat doe jij graag als je het ziedend warm hebt? Ontspannen, precies! Lekker liggen, middag dutje, zwemmen, boekje lezen, innerlijke zen. Hetzelfde geldt voor je smartphone, ook hij houdt van rust als die het warm heeft. Gebruik hem dus niet teveel, speel geen (zware) games, zet hem op vliegtuinstand of zet hem gewoon helemaal uit.

Warme dagen volgen met september nog in het vooruitzicht, maar  tijdens de volgende hittegolf weet je nu dus precies wat je wel of niet moet om je tech af te laten koelen. We hopen dat je er wat aan hebt, tot de volgende,
hou hem koel!

You may also like