Tech in kerststijl, leuk voor onder jouw kerstboom?

by Jelle Passchier
0 comment

Kerst is leuk en kerst is fijn, maar kerst is niet alleen maar rozengeur en maneschijn
De kerstdagen zijn bijna aangebroken, de rollades liggen te pruttelen en de gourmetset is afgestoft en van zolder gehaald. Er ontbreekt alleen nog één cruciaal iets, iets waarvan iedereen altijd zegt: ”het hoeft echt niet hoor”, maar vervolgens diep diep maar ook echt diep beledigd is als je het niet hebt… Een cadeau. Daarom hebben wij hier, voor de echt late shoppers onder ons, zes (tech)cadeaus met een kersttintje.

Smeg met een toefje kerst

De ‘50’s Style filterkoffiemachine’ van Smeg bestaat al een tijdje en is al te verkrijgen in verschillende soorten kleuren. Daar komt nu ook een ‘kerstrode’ kleur bij. Daar ga je toch spontaan van Ho Ho Ho-en?
De machine is een typisch Smeg apparaat met zijn ronde vormen, grote knoppen en Amerikaanse stijl. Het is mogelijk om koffie te zetten met twee verschillende sterktes en drie keuzes voor waterhardheid. De koffie die eruit komt is in principe prima, al hangt dit natuurlijk voor een groot gedeelte ook af welk merk koffie je koopt. De machine kost 189,- en voor deze prijs zijn er betere en (zeker) goedkopere koffiemachines te koop. Een Smeg machine koop je in het algemeen dan ook echte voor het design. Een kerstdesign in dit geval.

Smeg DCF02RDEU

De Smeg DCF02RDEU in mooi kerstrood

Als rendier over straat

Een gewei op je hoofd en tegelijk kunnen luisteren naar je favoriete muziek, wie wil dat nou niet?
Met de koptelefoons van Nedis en iClever, twee elektronica bedrijven die gespecialiseerd zijn in allerlei soorten techmeuk, kan het. Bij deze koptelefoons draait het echt om het kerstdesign en niet zozeer om de geluidskwaliteit. Deze is dan ook niet om over naar huis te schrijven. Muziek klinkt vrij vlak en zowel hoge als lage tonen klinken matig. Al met al zijn ze leuk voor kinderen of voor mensen die met een rendiergewei willen rondlopen, het liefst zonder muziek.
De prijzen van de koptelefoon liggen met zo’n 20 euro wel lekker laag. 

Kersttige slimme kerstverlichting

De laatste jaren komen er steeds meer concurrenten voor Hue, de slimme verlichting van Philips, op de markt. Na onder andere Ikea, Action en Hema (koop die laatste twee overigens niet, tenzij je van zoemende lampen houdt) komt nu ook supermarktketen Lidl met slimme verlichting. Daarbij komen ze ook meteen met slimme kerstverlichting. Deze kerstverlichting  kan in verschillende kleuren branden, op verschillende manieren knipperen en je kan ze timen, automatiseren, middels Google Assistent met je stem bedienen en aan een bewegingssensor koppelen.
De kerstverlichting is te koop voor 50,-.  Let wel op dat je een Gateway erbij koopt mocht je deze nog niet hebben. Deze is namelijk essentieel voor alle verlichting van Lidl, want hierop sluit je de lampen aan. De Gateway koop je voor 20,- 

Nissan Leaf

Nissan Leaf in kerststijl

Als je overigens fan bent van kerstverlichting dan kan je erover nadenken om je auto te verlichten, zoals Nissan bij deze Nissan Leaf gedaan heeft. De elektriciteit die de auto ‘wint’ met onder andere het remmen zorgt ervoor dat de lampjes kunnen branden. Wellicht ietwat overdreven maar wel op en top kerst.

Kerstspeaker

Als laatst hebben we nog een kerstbalspeaker voor je. Deze speaker van het merk SEG is met zijn 10 centimeter zeer compact en kan middels een koortje in de kerstboom gehangen worden. De geluidskwaliteit is voor de prijs van zo’n 10 euro best aardig. Maar ook hiervoor geldt, je koopt hem voor het kerstdesign.

We hopen dat er wat voor je tussen zit en we wensen jullie allemaal hele fijne feestdagen!

 

 

You may also like