Testevenementen in evenementenbranche kunnen in januari doorgang vinden

Testevenementen in evenementenbranche kunnen in januari door gaan

by Arianna Ardia-Wenink
0 comment

De evenementenbranche vroeg het kabinet de testevenementen in januari hoe dan ook te laten doorgaan. Eerder zei het kabinet dat dit pas kan als het risiconiveau is gezakt naar ‘waakzaam’. Dinsdag zei Rutte dat deze eis is losgelaten.

In januari worden op beperkte schaal “gerichte proeven met een beperkt aantal mensen” georganiseerd in bijvoorbeeld theaters. Daarbij worden meer bezoekers ontvangen dan momenteel is toegestaan. Zo kan de evenementenbranche er volgens de premier achter komen wat voor maatregelen nodig zijn om de evenementenindustrie op termijn op vollere kracht te kunnen laten draaien.

Met deze toezegging van het kabinet kan de evenementenbranche volgende maand op beperkte schaal evenementen organiseren om coronamaatregelen in de praktijk te testen. Bij die evenementen mogen meer bezoekers aanwezig zijn, dan het huidige aantal van dertig dat nu is toegestaan. Op die manier kan de evenementenbranche volgens de premier uitzoeken welke maatregelen nodig zijn om de evenementenindustrie op termijn op te laten schalen.

[Bron: Nu.nl, Featured image: Nu.nl]

You may also like