Vaccin alleen redt cultuursector niet

Vaccin alleen redt cultuursector niet

by Arianna Ardia-Wenink
0 comment

De Raad voor Cultuur raadt het kabinet aan om op zeker vijf jaar uit te trekken voor de wederopbouw van de cultuursector, die door het coronavirus grotendeels is platgelegd. De Volkskrant en NRC brengen verslag uit over het adviesrapport.

Voor een weer bloeiend cultureel leven is meer nodig dan sneltesten en een vaccin. De noodsteun van bijna 900 miljoen euro die het kabinet tot juli 2021 voor cultuur heeft uitgetrokken, moet daarna een vervolg krijgen.

Dat is de strekking van het advies ‘Onderweg naar overmorgen’, dat maandag aan de minister van Cultuur, Ingrid van Engelshoven (D66), is overhandigd. De Raad voor Cultuur is het wettelijk adviesorgaan van de regering en daarmee richtinggevend voor het kunst- en cultuurbeleid.

 

NRC: korte samenvatting

NRC geeft een korte samenvatting van het rapport Onderweg naar overmorgen, dat maandagmiddag in Den Haag is aangeboden aan minister Van Engelshoven (D66, OCW). “De raad adviseert daarin om de cultuursector extra tijd en financiële middelen te geven om te experimenteren met nieuwe verdienmodellen. Het rapport analyseert de gevolgen van de crisis en geeft aan hoe de sector op termijn weer gezond kan worden.”

Lees het volledige artikel hier

 

De Volkskrant: exclusief interview met de Raad voor Cultuur

In het kader van het adviesrapport hield de Volkrant een exclusief interview met Marijke van Hees, voorzitter van de Raad voor Cultuur: “Het is belangrijk om te beseffen dat als er een vaccin komt, de culturele sector niet binnen een maand weer up and running is.”

 

You may also like