‘Verrassing’: Round-Up van uitgelekte smartphones

by Jelle Passchier
1 comment

Je weet al wat je krijgt voor je verjaardag, maar toch is het spannend. Een beetje dat gevoel, ken je het?
Zo is het tegenwoordig vaak ook met smartphone presentaties. Het design en alle specificaties liggen van te voren eigenlijk allemaal al op straat.
In dit artikel een kort overzicht van een aantal smartphone fabrikanten die een cadeau geven zonder cadeaupapier. Smartphones die nog aangekondigd moeten worden, maar waarvan we eigenlijk bijna alles al weten. Het cadeautje dat je uitpakt, waarvan je al weet wat er in zit. De verrassing die geen verrassing is, maar waar je toch naar uitkijkt.

Google Pixel 4a

Google spant vaak de kroon, in september vorig jaar verschenen er al renders van een toestel dat in oktober dit jaar wordt verwacht. Het lijken wel pepernoten (sorry, kruidnoten). Google weet zijn nieuwe smartphones nooit geheim te houden en het lijkt alsof ze het ook niet meer geheim willen houden.  Zo verscheen in de Google Play Store een afbeelding van de Google Pixel 4a die Google er zelf ‘per ongeluk’ op had gezet. Ook de specificaties van het toestel liggen al maanden op straat.

Google Pixel 4a

Google Pixel 4a

OnePlus Nord

OnePlus is nooit echt heel actief op hun social media kanalen, maar hoe anders is dit nu. Vóór de lancering van de OnePlus Nord deelt het bedrijf zowat elke week een nieuwe foto of andere informatie over het toestel. Sterker nog: de CEO van OnePlus heeft het ontwerp van het toestel al laten zien.

OnePlus Nord

OnePlus Nord

Samsung Note 20 (Plus of Ultra)

Vaak zien we nieuwe Samsung smartphones opduiken in bussen, metro’s of treinen in Zuid-Korea. Dit is nu nog niet het geval, maar er zijn wel al foto’s, functies, specificaties en zelfs hele video’s verschenen van de aankomende Note 20 Plus/Ultra. Zo verschenen er ‘bij vergissing’ op de website van de Russische afdeling van Samsung al renders van het design van de Note 20-serie. Ook andere specificaties liggen al op straat.

Samsung Note 20 Ulta

Samsung Note 20 Plus/Ultra

Voor degene die de cadeaus al helemaal willen uitpakken staan de (verwachte) specificaties hieronder op een rijtje. Als het definitief zover is maken we de cadeautjes open en schrijven we verslagen van de smartphone presentaties. Hou hem hier!


Google Pixel 4a: Snapdragon 730, 6GB RAM, 64GB aan opslag, 3080 mAh accu en een 5,8’’ Full-HD oled-scherm.
Camerasysteem: 8MP selfiecam en 12MP camera achter.
Verwacht: 3 augustus 2020
OnePlus Nord: Snapdragon 765G, 6GB ram, 128GB aan opslag, 4300mAh accu en een 6,55″ 90Hz-oledscherm. Camerasysteem: duo-selfiecam (wide+ultrawide) en quadcamera systeem achter (48MP, 8MP, 5MP, 2MP) waarschijnlijk zal het hierbij gaan om een wide, ultra-wide, macro en dieptesensor.
Verwacht: 21 juli 2020
Samsung Galaxy Note 20 Plus of Ultra: Snapdragon 865 (plus) of Exynos 992, 12GB ram, 128,256 of 512GB aan opslag,  4500mAh accu en een 6,9”12-Hz LTPO-oledscherm. Camerasysteem: selfiecam (wide) en triple camera systeem achter (108mp wide camera, 12mp ultra-wide en 13MP persiscooplens (tot 50x zoom).
Verwacht: 5 augustus 2020
S-Pen houder is verplaatst van rechts naar links: 0

You may also like

1 comment

OnePlus Nord aangekondigd, en hoe... - marketingSpark July 21, 2020 - 11:00 pm

[…] te voren gelekt waren bleken waar te zijn. Voor een overzicht hiervan lees je meer in ons eerdere bericht. Het toestel komt in de kleuren grijs en (licht) blauw en gaat 399,- kosten. Hiermee lijkt het een […]

Comments are closed.