Vijftig nieuwe (AR) dieren van Google

by Jelle Passchier
0 comment

Daar zitten we dan, weer op de thuiswerkplek tot en met (minimaal) 19 januari. Alleen, maar wel met allemaal dieren om mij heen..? Van een hamster, varken en giraffe tot een rode panda die al spelend met een pompoen door mijn kamer rent. Deze dieren, die we nu even niet kunnen bekijken in de dierentuin, kunnen we gelukkig dankzij de nieuwe 3D-dieren van Google middels augmented reality in ons huis ‘toveren’.

Nog meer 3D dieren in huis

In 2019 maakte Google het voor het eerst mogelijk om dieren in een ruimte te projecteren. Als je googelt naar een dier, dan laat Google een optie zien om dit dier in 3D te kunnen bekijken. Mits het dier beschikbaar is gemaakt door Google. De dieren bewegen, maken geluid en zijn van alle hoeken te bekijken. Je krijgt tevens een beeld van hoe groot de dieren werkelijk zijn.

In een eerder eerder artikel hadden we het al over augmented reality en over de mogelijkheden hiervan. We hadden toen al een grazende Reuzenpanda in onze tuin, en we concludeerden destijds al dat je niet meer je deur uit zou hoeven om ‘dierentuindieren’ te kunnen bekijken. Nu Google dus met een nieuwe update komt waarmee er maar liefst vijftig nieuwe dieren bijkomen, hoeft dit al helemaal niet meer (nou ja eigenlijk wel, maar toch…)

Nieuwsgierig of jouw dier ertussen zit? Google hem even en kijk of de functie ‘Weergeven in 3D’ er bij staat. En geniet, vooral ja vooral, geniet!

You may also like